Runningtherapie

Hardlopen in een rustig tempo is geschikt voor mensen die op een andere manier willen omgaan met stressgerelateerde en/of gezondheidsklachten. Naast de toepassing van beweging of (hard)loop elementen in het stressreductie programma van Meritus InMens bieden we ook een zgn. Loop-je-fit programma aan.

In het Loop-je-fit programma van Meritus InMens en Sportmind wordt bestaande wetenschappelijke kennis over bewegen als therapie praktisch toegepast. Het gaat er om je beter te voelen en niet om de prestatie. Door hardlopen als medicijn in te zetten tegen psychische klachten zul je in staat zijn lichaam en geest gezonder en beter in balans te brengen.

Tijdens het programma went jouw lichaam aan beweging. Door (hard)lopen krijg je op een positieve manier een goed gevoel over jezelf. Je leert gedoseerd omgaan met energie en toch grenzen te verleggen. Denk niet dat overgewicht of een slechte conditie een belemmering is om te gaan hardlopen..integendeel. Het Loop-je-fit programma is geschikt voor mensen met stressklachten en biedt ook mensen zonder klachten een mogelijkheid om verantwoord in beweging te komen en je beter te gaan voelen.

Actief herstel

Door actief met je lichaam te zijn doorbreek je de automatische gedachtenpatronen. "als je maar eens kon voelen hoe moe ik was" Precies die automatische gedachten bedoel ik. Graag gaan we met jou op pad om je te leren voelen dat je moe kunt zijn én toch in beweging kunt komen. Hoe dan ook! Actief herstel werkt beter ook al verzet het hele systeem zich ertegen.